Η απολογία των τεσσάρων

πυρηνες, τρομοκρατια, απολογια

Στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι τέσσερις νεαροί συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή για το αδίκημα της ληστείας,

Η απολογία τους άρχισε στις 10 το πρωί . Οι συνήγοροι αναμένεται να διατηρήσουν σκληρή προστατευτική γραμμή υποστηρίζοντας την αθωότητά τους καθώς και τη μη ανάμιξή τους στου «Πυρήνες της Φωτιάς».

Πριν μεταφερθούν στην Κοζάνη οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες έστειλαν επιστολή, όπου διευκρινίζουν την πρόθεσή τους να μην απολογηθούν.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης των τριών, όπως αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org :

«Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα. Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.

Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.

Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.

ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Οι Αναρχικοί

Νίκος Ρωμανός

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Γιάννης Μιχαηλίδης

ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε το DNA του Μιχαηλίδη με το DNA ενός εκ των δραστών της ληστείας που είχε γίνει στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλωρίνης στις 28 Νοεμβρίου 2012,  με λεία 110.000 ευρώ. Τότε, ένας από τους δράστες, ο Μιχαηλίδης, όπως προέκυψε από το DNA, είχε τραυματιστεί στο χέρι κατά τη διάρκεια της ληστείας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης