Ελληνική ιστορία: Που αρχίζει και που τελειώνει ο μύθος και η αλήθεια;

Η κυρία Ρεπούση έχει ανοίξει ένα μεγάλο θέμα: Που αρχίζει και που τελειώνει η αλήθεια στην ελληνική ιστορία; Οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτή που μας έμαθαν στα σχολεία. Η μυθολογία, εισχώρησε στην πραγματικότητα για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων... Για παράδειγμα το περίφημο "κρυφό σχολειό" δεν υπήρξε. Βόλευε όμως να ενισχυθεί η φήμη του.

Τώρα η κυρία Ρεπούση λέγει ότι δεν υπήρξε ούτε ο χορός του Ζαλόγγου. Ιδού λοιπόν το πρόβλημα. Που ξέρουμε που αρχίζει και που τελειώνει η αλήθεια ή ο μύθος στην ελληνική ιστορία; Άγνωστο.

Η ίδια η Ρεπούση, στόχος επικρίσεων για όσα λέγει (πολλοί ισχυρίζονται ότι έτσι απέκτησε φήμη, χρήμα και βουλευτική έδρα) απαντά: «Νομίζω ότι δύο είναι οι καθοριστικοί λόγοι των εισ βάρος μου επιθέσεων. Ο πρώτος είναι η έλλειψη ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική άποψη και η χαμηλή ποιότητα του πολιτικού διαλόγου. Εχει να κάνει με θέματα πολιτικής κουλτούρας.

Ο δεύτερος είναι ότι κι αυτά τα στενά όρια δεν ισχύουν για τις γυναίκες πολιτικούς. Η μία έχει πατέρα τον..., η άλλη έχει παπαγάλο στην μπλούζα της, η τρίτη έχει υστερία κι εγώ έχω αιρετικές απόψεις».

Πάντως η κυρία Ρεπούση δεν αποδεικνύει τα λεγόμενά της.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης