Εκπέμπουν σήμα και σε λίγο "πρόγραμμα" της... ΕΔΤ

ΕΔΤ

Παρακάμπτουν την ΕΡΤ και ετοιμάζουν πρόγραμμα - μαϊμού από... ιδιώτη. μάλιστα ισχυρίζονται ότι η εκπομπή προγράμματος είναι θέμα ωρών.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες, ντοκιμαντέρ και τίτλους ειδήσεων ενώ τις επόμενες ημέρες και μετά την κάλυψη των θέσεων του ενημερωτικού τομέα από δημοσιογράφους θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα δελτία ειδήσεων.

Η εκπομπή του σήματος γίνεται από τις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρίας παραγωγής TVE στην Παιανία και έτσι θα συνεχίσει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Π.Καψής δήλωσε ότι το σήμα της ΕΔΤ εκπέμπεται από ιδιωτικό στούντιο και πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά η απόφαση του ΣτΕ, καθώς το ραδιομέγαρο της Μεσογείων βρίσκεται υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της ΕΡΤ, το σήμα κωδικοποιείται ψηφιακά στις εγκαταστάσεις της Digea και γίνεται η πολυπλεξία -μαζί με τα σήματα της Βουλής, του ΡΙΚ Sat, της Deutsche Welle και του BBC World- και φεύγουν ως ένα σήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την Digea το σήμα πηγαίνει στον ΟΤΕ και αυτός στέλνει τα σήματα ως ένα στους ψηφιακούς πομπούς και εκπέμπονται στα σημεία όπου υπάρχει ψηφιακή τηλεόραση, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης