Δικηγόροι Αθηνών: Μην καταλύεται το Σύνταγμα (με τους καθηγητές)

Δυναμική αλλά και σκληρή παρέμβαση των δικηγόρων της Αθήνας με πολλούς αποδέκτες για την επιστράτευση των καθηγητών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) δηλώνει απολύτως αντίθετος στην κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 22 του Συντάγματος που απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας.

Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι δικηγόροι της Αθήνας υπογραμμίζουν ότι «όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να ευνοούν ή ακόμα και να μεθοδεύουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσο κι αν η Δικαιοσύνη επιμένει να ανέχεται την πρωτοφανή δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται σήμερα, πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε άλλες εποχές αργά ή γρήγορα θα βρουν απέναντί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣΑ: «Στη Δημοκρατία, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Πολλώ δε μάλλον, καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως βάση για τη λήψη και εφαρμογή κυβερνητικών αποφάσεων κατά κατάλυση του Συντάγματος».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης