Δεν έχει πάτο η διαφθορά - Νέο κρούσμα με Τομπούλογλου

Αγλαία Κυριακού παιδων

Τελικά η διαφθορά στην Ελλάδα δεν έχει όρια. Μετά από καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, συνελήφθη ο πρόεδρος του Αγλαία Κυριακού Τομπούλογλου, γιατί απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη διαφημιστική εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Τελικά, παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος προέδρου της διαφημιστικής, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παρέδωσε τα χρήματα στο συνεργό του. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Η ΝΔ ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή του συλληφθέντος από τα μητρώα μελών του κόμματος, «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Την άμεση παύση του Χάρη Τομπούλογλου, από την θέση του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ζήτησε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης