Βόλος: Αντιμέτωπη με πρόστιμο €120.000 η 75χρονη που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα γατάκια

Πολύ ακριβά φαίνεται πως πρόκειται να πληρώσει η 75χρονη από τον Βόλο, σε περίπτωση που κριθεί ένοχη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο το γεγονός πως φέρεται να πέταξε στα σκουπίδια κλεισμένα μέσα σε πλαστική σακούλα τέσσερα νεογέννητα γατάκια. Ειδικότερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την επιβολή πολύ τσουχτερού προστίμου, στα όρια του δυσβάστακτου, συνολικού ύψους 120.000 ευρώ, δηλαδή 30.000 ευρώ για το κάθε ζώο.

Χθες πέρασε το κατώφλι του ανακριτή κατηγορούμενη για κακοποίηση ζώων υπό τη μορφή του βασανισμού σε βαθμό κακουργήματος, προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την πράξη που της καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι πέταξε στον κάδο απορριμμάτων μόνο μια τσάντα με σκουπίδια και δεν γνωρίζει τίποτα για τα γατάκια. Ωστόσο, ο γείτονας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, τη διαψεύδει λέγοντας ότι η 75χρονη ήταν εκείνη που πέταξε τη σακούλα με τα ζωντανά νεογέννητα στον κάδο απορριμμάτων.

Τελικώς μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη, με την επιβολή περιοριστικών όρων και συγκεκριμένα της καταβολής εγγύησης 1.500 ευρώ και εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της. Απομένει να οριστεί η δίκη της στο ΜΟΔ. Η ηλικιωμένη συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, διότι, όπως καταγγέλθηκε, το βράδυ της Δευτέρας στον Βόλο, πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο σπίτι της, στο κέντρο της πόλης, τέσσερα νεογέννητα γατάκια, μέσα σε νάιλον σακούλα.

Το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ το πρωί της Τρίτης ενημερώθηκε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή της μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής.

 
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης