Ασφαλιστικό: Γδέρνουν τον ιδιωτικό τομέα για να πληρώνουν συντάξεις και Δημόσιους υπαλλήλους - Όλοι στους δρόμους

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν παλαβώσει (όποιος έχει άλλον χαρακτηρισμό να τον πει) ή απλά γδέρνουν τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρούν τον Δημόσιο (πελάτες).

Η κυβέρνηση προτείνει λοιπόν η συνολική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελαμτιών στις ασφαλιστικές εισφορές να κυμανθεί από 50-60% του δηλωθέντος εισοδήματος κάτι που εξοργίζει και προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται περί ελάφρυνσης αλλά περί εξόντωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ενώσεις τους με βάση τις νέες εισφορές η συνολική επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία ξεπερνά πάντα το 50% ενώ για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα εξανεμίζεται σχεδόν όλο το κέρδος. Μένουν ψυχία για να ζήσει κανείς.

Ο υπουργός εργασίας κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι στις μεσαίες και υψηλές κατηγορίες υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, δηλαδή από το 27% που ισχύει για όλους, η επιβάρυνση φθάνει  στο 38%.

Δικαιολόγησε όμως το «χαράτσι» επισημαίνοντας το 80 με 85% των ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ ωφελούνται.

Ούτε αυτό ισχύει όμως, αφού ένας με μπλοκάκι και εισόδημα 7.000 ευρώ θα του απομείνουν μόλις 1.370 ευρώ για να ζήσει!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αυτή τη στιγμή: προσυγκέντρωση συλλαλητηρίου έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επί της οδού Ακαδημίας 60  και στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η πορεία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, γιατρών, φαρμακοποιών, μηχανικών, δικαστικών επιμελητών και άλλων επιστημόνων προς το υπουργείο Εργασίας και την Βουλή πορείας προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα. Μόνο οι δικηγόροι της Αθήνας είναι περίπου 21.500.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης