Αρχίζει η δίκη για τα αμαρτωλά ομόλογα

Δέκα άτομα δικάζονται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να εξεταστεί στο ακροατήριο η πορεία ομόλογου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου των δημοσιογράφων, καθώς και τα δύο δομημένα ομόλογα που άγγιξαν τα 185 εκατ. ευρώ του ΤΕΑΥΦΕ.

Πρώτος στο εδώλιο θα καθίσει ο βασικός κατηγορούμενος για το ΤΣΠΕΑΘ και πρώην πρόεδρός του, Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μόλις τον περασμένο Απρίλιο, καθώς αντικαταστάθηκε η προσωρινή κράτησή του με περιοριστικούς όρους. Ετσι για την υπόθεση αυτή μόνο ο κατηγορούμενος Νίκος Δεσποτόπουλος, πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου «Μεταξάς» και στενός φίλος του Δ. Καπράνου, είναι πλέον στη φυλακή.

Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι είναι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, Παν. Δεμέστιχας, ο εκ των ιδιοκτητών της κυπριακής Troilos Δημ. Παστελάκος, ο ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής North Asset Management, Γ. Παπαμαρκάκης, το στέλεχος της Proton Bank Κων. Κυριακόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, Γερ. Κονιδάρης, η Ζωή Συράκη, η Ζωή Μπασπανέλου και ο Ευάγγ. Γανουτζή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης