Από τα ακίνητα άρχισαν τις φοροκλοπές του... 2014

Να ισχύουν οι αποδείξεις των ΅Σούπερ Μάρκετ και της βενζίνης αλλά στο... μισό της αξίας τους ""σκέπτεται" το Υπουργείο. Αυτή η μείωση έχει ως στόχο οι καταναλωτές να ζητούν αποδείξεις από επαγγελματίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις από πλευράς φοροδιαφυγής. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται τα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης, τα συνεργεία αυτοκινήτων, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι γιατροί κτλ.

Στο μεταξύ αγανάκτηση επικρατεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων , συμβολαιογράφους, δικηγόρους κ.α γιατί ο νόμος που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014 για υπεραξία ακινήτου προβλέπει ότι ακόμη και όταν δεν προκύπτει υπεραξία από την πώληση ακινήτου ή όταν ο προσδιορισμός της υπεραξίας καταλήγει σε αρνητικό ποσό (υποαξία) ο συμβολαιογράφος πρέπει να υποβάλλει δήλωση απόδοσης παρακρατούμενου φόρου 15% επί της υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.

Δηλαδή εκεί που οι πραγματικές τιμές έχουν πέσει κάτω από τις αντικειμενικές αξίες, το υπουργείο Οικονομικών δεν το δέχεται με αποτέλεσμα να προκύπτουν κατά τη μεταβίβασης σημαντικές επιβαρύνσεις επί ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ποσών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης