Απάνθρωπες μεθοδεύσεις για φυλακίσεις ακόμα και για ποινές ολίγων ημερών - Τα κάνουν όλα χειρότερα

αδιέξοδο

Μοιάζει απίστευτο αλλά εν μέσω κρίσης που έχει καταστρέψει οικονομικά και ψυχολογικά χιλιάδες Έλληνες, αντί για μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, ανοίγουν... στρατόπεδα για να τους φυλακίζουν! Σχέδιο νόμου που έχει έτοιμο το υπ. Δικαιοσύνης καταργεί τη μετατροπή των ποινών έως πέντε χρόνια σε χρηματικές.

Στο εξής οι ποινές που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια θα είναι ή χρηματικές και θα πληρώνονται αμέσως ή με δόσεις σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ή ποινές φυλάκισης που θα εκτελούνται έστω κι αν είναι ακόμα και δέκα ημερών..! Όσοι φυλακίζονται θα πηγαίνουν σε στρατόπεδα-φυλακές ειδικά γι αυτούς!

Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται αναποτελεσματικό και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί και δικαστικοί, απαξιώνει την επιβολή της ποινής για σοβαρά αδικήματα, στερώντας ουσιαστικά το θύμα από τη βασική υποχρέωση που έχει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δικαιοσύνη.

Στις υπό συζήτηση μεταβολές στην ποινική νομοθεσία, σημαντικές είναι μεταξύ άλλων και εκείνες που εισάγουν σύστημα συνδιαλλαγής όσων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μικρής και μεσαίας ποινικής αξίας εγκλήματα. Προβλέπεται ότι ενώπιον του εισαγγελέα και πριν η υπόθεση πάρει τον δρόμο για το δικαστήριο, ο ενδιαφερόμενος, αν συναινεί στην κατηγορία, θα πληρώνει επιτόπου την ποινή που προβλέπεται, ικανοποιώντας πλήρως το θύμα, και η δικαστική διαδικασία σε βάρος του θα σταματά.

Το ερώτημα είναι: Πώς θα πληρώνουν όταν 9 στους 10 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ; Να σημειωθεί ότι όλες οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν το αργότερο ώς το τέλος του χρόνου και αποτελούν δεσμεύσεις προς τους εκπροσώπους της τρόικας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης