Ανύπαρκτο πρόσωπο διακίνησε 180 εκατ. ευρώ - Ακολουθούν το δρόμο του χρήματος

Ένα ανύπαρκτο πρόσωπο, εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή εξήγαγε περί τα 180 εκατ. ευρώ.

Όταν οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου σε φυσικά πρόσωπα για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό εντοπίσθηκε ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αποστείλει στο εξωτερικό, μέσω της  Εθνικής Τράπεζας τα ανωτέρω εμβάσματα.

Στην αναλυτική κατάσταση των εμβασμάτων εμφανίζεται ως «ΑΦΜ 0333333 του Νικόλαου Μακρή με εντολέα της Moil Coat Trading Co LTD» και αποδέκτης εμβασμάτων την Tosta Total Oil Tradings στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK).

Όπως αποκαλύπτει το "Βήμα", η ως άνω εταιρία έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων (σ.σ. αναφέρει μία ελληνική εταιρία, με έδρα σε περιοχή του Κηφισού), όπως αναφέρεται στα έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας.

 Ποίος όμως είναι ο κ. Μακρής, που αναζητείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, εκτός εάν πρόκειται περί ψευδωνύμου ώστε να μην εντοπιστεί ποίος ή ποίοι εξήγαγαν χρήματα στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.
Πάντως όσο δαιδαλώδης και αν είναι η διαδρομή του χρήματος τις περισσότερες φορες καταλήγει σε υπαρκτά πρόσωπα, εκτός αν χρησιμοποιήθηκαν και στις εταιρείες ασήμαντα και άγνωστοι άνθρωποι με ψευδή στοιχεία που στη συνέχεια χάθηκαν στην ανωνυμία των... πραγματικών τους ονομάτων.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης