Αντιδρούν οι Εμποροϋπάλληλοι για τις Κυριακές

απεργια

   Οι εμποροϋπαλλήλοι βάζουν " μπλόκο " στη λειτουργία της αγοράς την ερχόμενη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, (τελευταία Κυριακή του χρόνου) καθώς κύρηξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωσεις . Μία ημέρα , που οι εμπορικές επιχειρήσεις με είδη δώρων και άλλα συναφή περιμένουν μεγάλη κίνηση όχι για να καταγράψουν μεγάλους τζίρους όπως πριν μερικά χρόνια αλλά για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια έξοδα τους λόγω κρίσης.

   Σύμφωνα με δηλώσεις " αιτία πολέμου " ειναι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους εμποροϋπαλλήλους , απο το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου τις Κυριακές για τα μικρά καταστήματα . 

   Απόδειξη η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης την προηγούμενη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, συγκριτικά με πέρυσι . Ο τζίρος των καταστημάτων τη φετινή εορταστική περίοδο σημείωσε απώλειες 1,6 εκατ. ευρώ . 

   Η Ομοσπονδία προτείνει τη λειτουργία τις Κυριακές μόνο σε τουριστικές περιοχές και εποχιακές αγορές, και λειτουργία όλων των καταστημάτων μόνο πέντε Κυριακές το χρόνο με την συμφωνη απόφαση και των τοπικών εμπορικών συλλόγων. Τονίζει ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας και όχι η έλλειψη χρόνου . Αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση και άλλων αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων .

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης