Ανακούφιση σε μια δικαστική αίθουσα...

Χειροκροτήματα μέσα στο Δικαστήριο για μια ομολογουμένως δύσκολη απόφαση, στη Θεσσαλονίκη. Με συνολική ποινή κάθειρξης 11,5 ετών και χρηματική ποινή 11.600 ευρώ, τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 60χρονο επιχειρηματία, Μάρκο Καραμπέρη, ο οποίος κατηγορείτο ως «εγκέφαλος» κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης. 

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής. Αυτό σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος μένει ελεύθερος -μετά από 18 μήνες προσωρινής κράτησης- μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης απόφασης, συγγενείς και φίλοι του, που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. 

Την ίδια ώρα, σε ποινές φυλάκισης από 6 έως 18 μήνες, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του που κρίθηκαν ένοχοι για την ίδια υπόθεση. Σε αντίθεση με τον βασικό κατηγορούμενο, το δικαστήριο αναγνώρισε και στους τρεις ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο). Πρόκειται για έναν συνεργάτη του επιχειρηματία (18 μήνες), μία γραμματέα του (6 μήνες) κι έναν δημοσιογράφο (8 μήνες), οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απλή ή άμεση συνέργεια σε μεμονωμένες περιπτώσεις τοκογλυφίας. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης