Αγωνία για τη τύχη του 6χρονου που απήχθη στην Κηφισιά- Οι διαμάχες των γονιών

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό του 6χρονου αγοριού που εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν κουκουλοφόρος μπήκε στο σπίτι που βρισκόταν το παιδί με την προγιαγιά του στην Κηφισιά. 

Για την εξαφάνιση του 6χρονου αγοριού έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Amber Alert Hellas. Την υπόθεση ερευνούν η ασφάλεια Κηφισιάς σε συνεργασία με το τμήμα ανηλίκων. Έχουν επίσης ενημερωθεί οι αρχές στους συνοριακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κουκουλοφόρος  έβαλε με την βία το αγόρι σε ένα λευκό βαν, που όπως διαπιστώθηκε αργότερα ήταν νοικιασμένο, και διέφυγε.  

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο Νορβηγός πατέρας στην υπόθεση εξαφάνισης του παιδιού του, καθώς υπάρχει διαμάχη μεταξύ των γονιών για την επιμέλεια του παιδιού.  

Ως εκ τούτου οι ελληνικές αρχές αναζητούν τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση. 

«Δυστυχώς αυτό το θέμα έχει πίσω του ένα παρελθόν αντιδικίας. Αυτή τη στιγμή όμως προτεραιότητα για το παιδί είναι η ασφάλεια του και η επιστροφή στο σπίτι του. Η μητέρα παρακαλεί όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να μην διστάσει να το αναφέρει», τόνισε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της μητέρας, Χρήστος Οικονομάκης.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η γυναίκα επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα, αλλά εκείνος δεν απαντά στο τηλέφωνο, ενώ κανείς δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια ζητώντας λύτρα ή το οτιδήποτε.

«Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να φύγει στο εξωτερικό με το παιδί, να ξέρει ότι το παιδί θα μπει σε κινδύνους και μόνο που θα αποχωριστεί τη μητέρα του», πρόσθεσε ο δικηγόρος τονίζοντας ότι η όποια όξυνση καθίσταται άκρως επικίνδυνη για τον 6χρονο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κ. Οικονομάκης, η διαφορά των γονιών ήταν για το εάν θα έπρεπε να μείνει το παιδί στην Ελλάδα ή στη Νορβηγία. «Τα δικαστήρια στην Ελλάδα είχαν αποφασίσει ότι η χώρα μας ήταν ο καταλληλότερος τόπος για να μείνει το παιδί», κατέληξε.

Η δικηγόρος του πατέρα του ανηλίκου, από την άλλη, Μαρία Αδαμοπούλου, δήλωσε ότι «οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις καταλήγουν ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης