Αίσχος! Κατήργησαν το ακατάσχετο των 1.000 ευρώ στις καταθέσεις - Σηκώνουν και λίγα ευρώ!

Διάρρηξη

Γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπόυτσια. Και κατάσχουν 10 ή 20 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς. Έχουν γίνει κατασχέσεις ακόμα και επιδομάτων ανεργίας, παρότι ο νόμος ορίζει αυστηρά ότι το επίδομα ανεργίας είναι ακατάσχετο.

Ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι 1.000 ευρώ τον μήνα. Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 1.000 ευρώ, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25%, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό που απομένει δεν είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η Εφορία έχει μπεί απροειδοποίητα σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων από την αρχή του έτους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, σκορπώντας πανικό και σύγχιση.

Η κατάσχεση, ξεκινά από λίγα ευρώ και φτάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό αλλά και τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις η Εφορία "σηκώνει" όλο το ποσό!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης