Έφθασαν στην Αθήνα οι δύο Έλληνες από την Κίνα

Στην Αθήνα βρίσκονται - από το απόγευμα της Κυριακής - δύο Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι επαναπατρίστηκαν από την Κίνα – χώρα, η οποία πλήττεται από την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Βουχάν της επαρχίας Χουμπέι.

Αφού έφτασαν στο Λονδίνο, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο με προορισμό την αεροπορική βάση «Patrica Di Mare», στη Ρώμη.

Από εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο ακολούθησε και εφάρμοσε το ειδικό πρωτόκολλο.

Έτσι, επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη, και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του νέου ιού, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», και τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για τις επόμενες 14 μέρες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης