Ένας άλλος Λάκης Γαβαλάς βγήκε από την φυλακή...

Ο Λάκης Γαβαλάς πέτυχε να κερδίσει καθολική εκτίμηση μετά την απρόσμενη προφυλάκισή του επί 14 μήνες για χρέη στο Δημόσιο. Μια προφυλάκιση που δεν έμοιαζε να έχει νόημα από την στιγμή που η δεσμευμένη από το Δημόσιο περιουσία του ήταν τριπλάσια του συνόλου της οφειλής του.

Ο Γαβαλάς αντιστάθηκε σε ότι έζησε, με σωρεία συνεντεύξεων δεν δίστασε να μιλήσει ωμά, ενώ βγήκε σοφότερος λέγοντας: "Κατάλαβα ότι δεν είχα φίλους. Μόνο γνωστούς". Ο ίδιος δεχόταν καθημερινά επιστολές υποστήριξης από ανώνυμους πολίτες και έχει αποφασίσει μια εντελώς άλλη πορεία ζωής. 

Η υπόθεση Γαβαλά ίσως λειτουργήσει σαν "αμορτισέρ" στην τακτική της Δικαιοσύνης να προφυλακίζει οφειλέτες εν μέσω κρίσης (που στη συνέχεια στην δίκη να πέφτει σε ποινή με αναστολή..!).

Ελεύθερος πλέον ο σχεδιαστής Λάκης Γαβαλάς μετά από 14 μήνες κράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, βγήκε μετά το μεσημέρι από τις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να κάνει καμία απολύτως δήλωση.

Ο Λάκης Γαβαλάς, όπως και η αδελφή του Νότα, συγκατηγορούμενή στην υπόθεση των χρεών της εταιρίας LAK από μη καταβολή ΦΠΑ, αποφυλακίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης από τις φυλακές Κορυδαλλού, έπειτα από την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 4.000 ευρώ.

Την Παρασκευή ο Λάκης Γαβαλάς καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 χρόνια φυλάκισης και σε 6 χρόνια η Νότα Γαβαλά, για χρέη από μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 2,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης