«Ξεχάστε τον ανασχηματισμό και στρωθείτε στην δουλειά» είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού στους υπουργούς του.

σαμαρας, ανασχηματισμος,

Σε επίδειξη πυγμής έναντι των Ευ.Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη μετατρέπει και τη συζήτηση για το χρόνο διενέργειας του ανασχηματισμού ο Α. Σαμαράς.«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι πολύ κοντά», δήλωσε εκφράζοντας προσωπική του εκτίμηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις πιέσεις Βενιζέλου και Κουβέλη για αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης και σε πρόσωπα.

 «Διαφωνίες στην τρικομματική κυβέρνηση σημαίνει να αντιδρούν οι δύο και στο τέλος να γίνεται... αυτό που θέλει ο Σαμαράς». 

 Με αυτή την παράφραση της γνωστής ρήσης για το ποδόσφαιρο και τους Γερμανούς, σχολίαζε χθες στέλεχος της ΔΗΜΑΡ τόσο την μετάθεση του ανασχηματισμού «από Ιούλιο και βλέπουμε» όσο και την αντικατάσταση, εν τέλει, του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια (ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ) από τον «γαλάζιο» Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

 Συνεργάτης του κ. Σαμαρά σημείωνε ότι «μέχρι τον Ιούνιο που θα γίνει ο επόμενος έλεγχος της Τρόικας δεν θα έχουν μείνει εκκρεμότητες, δεν θα επαναληφθεί το θρίλερ του περασμένου Μαρτίου, οι υπουργοί θα πρέπει να επισπεύσουν». 

 Άλλωστε και οι συνεργάτες του έλεγαν ότι ανασχηματισμός εκτός απροόπτου θα γίνει τον Ιούνιο μετά το συνέδριο της ΝΔ.

Και οι τρεις πλευρές συμφώνησαν σε ένα πράγμα : Οτι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου για την επόμενη αξιολόγηση και, επομένως, «δεν είναι δυνατόν να γίνουν κυβερνητικές αλλαγές σε μία στιγμή που ‘τρέχουν’ οι υποχρεώσεις... από την προηγούμενη αξιολόγηση». 

Αντιθέτως –όπως προσθέτουν– οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ξανάλθουν τον  Σεπτέμβριο «που σημαίνει ότι το διάστημα του καλοκαιριού προσφέρεται για ανασχηματισμό». Εάν, βεβαίως, συμφωνήσουν και οι τρεις ότι... πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας κίνησης «στο επόμενο τρίμηνο».

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν «σοβαρές εισηγήσεις» για φθινοπωρινές κάλπες –εάν βεβαίως  «κυλήσει ομαλά το καλοκαίρι και υπάρξουν ενδείξεις πως η κοινωνία πείθεται ότι πλησιάζουμε στο ξέφωτο».

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πάντως φαίνεται ότι πηγαίνει για μετά το Πάσχα αφού άλλωστε ο κ. Σαμαράς θέλει να παγώσει το πολιτικό παιχνίδι. Σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι το πιο σημαντικό είναι να επικρατήσει ηρεμία για να προχωρήσουν οι κινήσεις στην οικονομία και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης