Όταν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ άλλαζαν εκλογικούς νόμους, χώριζαν τους Έλληνες σε ημέτερους και μη και αγκάλιαζαν τον "αυριανισμό" της λάσπης και του ψεύδους

Ο χρόνος έχει αποδείξει, ότι δεν υπάρχουν πολιτικά συστήματα. Εδώ και 2.500 χρόνια το σύστημα είναι ένα: Κάποιος ή έστω κάποιοι λίγοι, έχουν την εξουσία "στο όνομα του λαού". Από τον Καντάφι μέχρι τον Μπρέζνιεφ και από τον Ομπάμα μέχρι τον Ερντογάν, οι πάντες κυβερνούν "στο όνομα του λαού".

Είναι φυσικά ένα τεράστιο ψέμα. Κυβερνούν στο όνομα των συμφερόντων τους. Ναι, μπορεί να ενδιαφέρονται και για το κοινό καλό αλλά προέχει η παραμονή τους στην εξουσία ή έστω η παραμονή των δικών τους διαδόχων.

Σε αυτόν τον δύσκολο και ψεύτικο πολιτικά κόσμο όπου η Δημοκρατία έχει πολλές μορφές ΟΛΕΣ προσχηματικές, αυτό που σώζει είναι οι Θεσμοί. Σύνταγμα, Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητοι Οργανισμοί, ΜΜΕ, βρίσκονται ανάμεσα στην εξουσία και τον πολίτη και είναι αυτοί που ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας όποτε και όσο μπορούν.

Με βάση τα παραπάνω είναι κόλαφος το γεγονός ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, η Αριστερά είναι ένα κουφάρι, δεν έχει κανένα περιεχόμενο που να αφορά την ζωή των πολιτών. Όχι μόνο δεν μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητα αλλά ψεύδεται, αδικεί και το χειρότερο ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΙ τους Θεσμούς. Τρία παραδείγματα αρκούν, για να αποδείξουν ότι τα αριστερά κόμματα όταν κυβέρνησαν κατέστρεφαν:

- Μόνο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ άλλαζαν εκλογικούς νόμους για να την "φέρουν" στον αντίπαλο. Το ΠΑΣΟΚ ειδικά έφτασε στο χάλι να αλάζει εκλογικούς νόμους με βάση τα μελλοντικά του ποσσοστά για να ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ την βούληση των Ελλήνων. Το 1990 ο κ. Μητσοτάκης με 48% πήρε 150 έδρες και τρία χρόνια αργότερα έπεσε με την αποχώρηση Σαμα΄ρα και το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ("ο αγώνας τώρα δικαιώνεται"!).

- Μόνο το ΠΑΣΟΚ τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, χώρισαν τους Έλληνες σε κομματικούς και κοινωνικά λεπρούς (όλους τους υπόλοιπους δηλαδή), επιβάλλοντας μια αδιανόητη αναξιοκρατία παντού που διέλυσε την ελληνική κοινωνία, έδιωξε και αδίκησε ανθρώπους, μετέτρεψε τους πολιτες σε υποτακτικούς, λαμόγια ή τους περιθωριοποίησε.

- Και τα δύο κόμματα χρησιμοποίησαν των φασιστικών προδιαγραφών "Αυριανισμό". Το ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες 80 και 90, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Λάσπη, κιτρινίλα, ψεύδη, απειλές κ.ο.κ. στην υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας μόνο για την περίοδο της μεταπολίτευσης λοιπόν, αιφνιδιάζει το γεγονός ότι η Δεξιά έκανε μικρότερα εγκλήματα: Όταν κυβερνούσε γινόταν μπλε ΠΑΣΟΚ ή γεννήθηκε και η σκληρή ακροδεξιά, τόσο "αριστερή" όμως ποτέ δεν έγινε. Ούτε εκλογικούς νόμους άλλαζε, ούτε προσλάμβανε μόνο κομματικούς στο κράτος, ούτε χρησιμοποίησε τον "αυριανισμό" για να προωθεί τις θέσεις της και να επιτίθεται σε ανύποπτους.

                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης