Στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται πλέον η λάθος αντιπολίτευση Ανδρουλάκη

Στις εκλογές του 2019, υπήρξε ένας καθοριστικός παράγοντας που εξηγεί το τελικό αποτέλεσμα. Ήταν το περίφημο "αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο". Ένα κρίσιμο ποσοστό πολιτών που ανήκαν κυρίως στην Κεντροαριστερά, δεν άντεχαν τα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ, τον διχασμό των Ελλήνων, την απόπειρα ποδηγέτησης θεσμών, την ακυβερνησία παντού από έλλειψη σχεδίου, την αλαζονεία. 

Αυτό το κρίσιμο ποσοστό, μετακινήθηκε όχι προς τη ΝΔ αλλά προς τον κ. Μητσοτάκη. Με την ψήφο τους έφτασε να πάρει ένα 39,9% (!). Ήταν μια τιμωρητική ψήφος αλλά συνέβαλε και το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν υποσχέθηκε τίποτε και έδειχνε σοβαρός και ειλικρινής.

Αυτό το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που είναι πάντα εδώ, είδε αργότερα με καλό μάτι την διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Κυρίως άκουγε τον Ανδρέα Λοβέρδο που διεκδικούσε την ηγεσία του κόμματος, να τους εκφράζει καταγγέλλοντας όλη την σκοτεινή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ψηφίζοντας ότι θετικό έφερνε η κυβέρνηση.

Η ξεκάθαρη τακτική Λοβέρδου καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ έφτασε μέχρι το 17%, ενώ αντίστοιχα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχαναν από ένα 4%. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο επέστρεφε στο ΠΑΣΟΚ βλέποντας την πιθανότητα να περάσει το κόμμα στη δεύτερη θέση, περιορίζοντας την ανυποληψία του ΣΥΡΙΖΑ που τους εξόργιζε.

Δυστυχώς στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ ενεπλάκη ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος για λίγο δεν πέρασε στον β΄ γύρο. Έτσι δεν πήρε το κόμμα και δεν εφαρμόστηκε ή δική του λογική. Δεν εφαρμόστηκε γιατί ο Ν Ανδρουλάκης ξέχασε τον ΣΥΡΙΖΑ και τι εκπροσωπεί στο πολιτικό σύστημα και στράφηκε προς την κυβέρνηση κάνοντας ξύλινη κριτική που δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν μας.

ΛΑΘΟΣ, αυτή η τακτική. Ο κ. Ανδρουλάκης το βλέπει στις δημοσκοπήσεις, (επέστρεψε ήδη στο 12-13%), όπου αντί να απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να του πάρει την δεύτερη θέση, απέχει από αυτόν 12-14 μονάδες. Το δε αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο επιστρέφει στον κ. Μητσοτάκη. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν πίσω το 4% που είχαν χάσει.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα τα δει όλα αυτά και στις εκλογές όπου κινδυνεύει στην δεύτερη κάλπη να πάρει ακόμη μικρότερο ποσοστό απ ότι στην πρώτη γιατί ουκ ολίγοι θα ξαναψηφίζουν Μητσοτάκη για να κυβερνηθεί η χώρα αλλά και για να χάσει καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ανδρουλάκης απογοητεύει. Θα του το πουν και οι αριθμοί.

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης