Ο διμέτωπος Ανδρουλάκη, στο τέλος ευνοεί την κυβέρνηση

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Όπως σας είχα γράψει αυτή θα ξεκινούσε μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο που θεωρώ ότι θα γίνουν οι εκλογές. (Δεν μπορεί να γίνουν διπλές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι όπου όλη η Ελλάδα θα απασχολείται με τον διαρκώς αυξανόμενο τουρισμό).

Οι στρατηγικές των κομμάτων έχουν πλέον διαμορφωθεί. Η ΝΔ έχει απέναντι της και τον ΣΥΡΙΖΑ που την καταγγέλλει για όλα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που πράττει ομοίως. Αυτό το δεύτερο έχει ενδιαφέρον διότι η τακτική του δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Το δίλλημα που θα τεθεί στις εκλογές είναι από τώρα ξεκάθαρο: Ποιος μπορεί να διαχειριστεί την ελληνική πραγματικότητα των κρίσεων, του μεταναστευτικού, της τουρκικής προκλητικότητας και της οικονομίας (ακρίβεια). 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σοφά σκεπτόμενος είχε αποκλείσει εντελώς κάθε επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ των στημένων μεθοδεύσεων και άδικων διωγμών (Novartis, έλεγχος ΜΜΕ, ψευδολογίες, τοξικότητα, ύβρεις) ενώ διακριτικά είχε ανοίξει παράθυρο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ. Στόχος του να περάσει γρήγορα δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.

Τι είχε πετύχει ο κ. Λοβέρδος; Να φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 17% στις δημοσκοπήσεις, αφού ένα κρίσιμο ποσοστό κεντρώων που δεν θέλει ποτέ την επιστροφή ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε ότι και ΠΑΣΟΚ να ψήφιζε πάλι θα υπήρχε κυβέρνηση.

Έρχεται ο Ανδρουλάκης και το αλλάζει. Πιστεύει ότι καταγγέλλοντας αλά ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση θα επιτύχει επιστροφές στο ΠΑΣΟΚ. Αρχικά είδε να επιστρέφει το 1% περίπου. Όταν όμως το κρίσιμο ποσοστό των κεντρώων είδε την πιθανότητα ακυβερνησίας,... ξανάφυγε προς τη ΝΔ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν 34% στη ΝΔ 26,5% στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 11,5% στο ΠΑΣΟΚ. Επί Λοβέρδου η διαφορά ΠΑΣΟK - ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο -5% ενώ τώρα επί Ανδρουλάκη στο - 16%. Δεν βγαίνει το έργο παιδιά του ΠΑΣΟΚ.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης