Κοινωνία, Κόμματα, Θεσμοί, ΜΜΕ ενώ διαπιστώνουν την καθημερινή καταστροφή της Ελλάδος, δεν κάνουν τίποτε για να την αποτρέψουν

Η φράση "διαίρει και βασίλευε" περιγράφει άριστα την σημερινή πραγματικότητα στην ταλαίπωρη Ελλάδα. Η ομάδα Τσίπρα που έχει την εξουσία (αλλά δεν κυβερνά - δεν υπάρχει σχέδιο), μακροημερεύει από καθαρή σύμπτωση: Η ελληνική κοινωνία είναι διαλυμένη, το πολιτικό σύστημα σαθρό χωρίς ιδέες και φωτεινά πρόσωπα, οι ίδιοι οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και απελπισία εντελώς μόνοι και σε εγκατάλειψη (πρωτοφανής ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ τίποτε δεν τους εκφράζει).

Όπως έχω ξαναγράψει, ο Τσίπρας του 3,5% έφτασε στο 17% (δημοσκοπήσεις τον Μάρτιο του 2012), όταν ο Κουβέλης αρνήθηκε να δεχθεί το συστημικό ΠΑΣΟΚ που είχε μετακινηθεί προσωρινά στην ΔΗΜΑΡ και αμέσως πήγε ΣΥΡΙΖΑ. (Πρώτο τζόκερ).

Στη συνέχεια το ανεκδιήγητο δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου κυνηγώντας με αυτόφωρα φορο-οφειλέτες από... 5.000 ευρώ και πάνω (!) ή κατάσχοντας 20ευρα από λογαριασμούς τους, έστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες εξοργισμένους και αδικημένους πολίτες - ψηφοφόρους. (Δεύτερο τζόκερ).

Τώρα απολαμβάνουν το τρίτο τζόκερ: Η ελληνική κοινωνία είναι ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ από μόνη της ελέω άχρηστων πολιτικών του παρελθόντος και αυτοί είναι ήδη δυο χρόνια στην εξουσία από καθαρή τύχη, χωρίς καν να το προσπαθούν, γίνεται από μόνο του.

Τα παραπάνω περιγράφουν τι ζούμε: Αμόρφωτοι εμμονικοί άνθρωποι στην εξουσία από ντόμινο συμπτώσεων, μια διαιρεμένη κοινωνία με χαμένους πολίτες που δεν μπορούν να αξιολογήσουν τι είναι αυτό που ζουν και ένα πολιτικό σύστημα εντελώς άχρηστο που δεν κάνει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να επικοινωνήσει με την κοινωνία, να αφουγκραστεί τα προβλήματά της και να σχεδιάσει την ανακούφισή της, ΔΙΠΛΑ από τα μνημόνια.

Είναι μόνο αυτά; Όχι. Η Ελλάδα διαλύεται μέσα στην αμάθεια, τον πρωτογονισμό. Η κοινωνία είναι νεκρή δεν έχει αντανακλαστικά. Τα κόμματα είναι επίσης νεκρά με μια υποτιθέμενη ηγεσία το καθένα που βγάζει λόγους. Τα ΜΜΕ εντελώς άχρηστα συσκοτίζουν αντί να ηγούνται της πραγματικής ενημέρωσης που τόσο χρειαζόμαστε.

Τι μένει λοιπόν; Χιλιάδες μικρές και μεγάλες βλάβες παντού από τους καταστροφείς του Μαξίμου αλλά και ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ όσους είναι απέναντι τους και αδυνατούν να συγκροτήσουν την αντιμετώπισή τους. Κοινωνία, κόμματα, Θεσμοί, ΜΜΕ, όλοι σε παραλυσία απέναντι στην καθημερινή καταστροφή μας. Την βλέπουν, την σχολιάζουν αλλά δεν κάνουν τίποτε για να την αποτρέψουν.

                       ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Υ.Γ. μόνο μια μαζική "εξέγερση" ΟΛΩΝ θα μπορούσε να διακόψει την καταστροφή και να ορίσει χρονικά την αφετηρία για μια νέα πορεία. Λείπουν και οι ηγέτες και το σχέδιο...)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης