Η υποκριτική δήθεν μάχη για το χρέος με την φτωχοποίηση να επεκτείνεται ραγδαία

Η περιοδεία Τσίπρα στην Ευρώπη για το χρέος είναι εξοργιστική και θα έπρεπε να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια των Πολιτικών Επιστημών ως ένα σπάνιο παράδειγμα μηδενικής πολιτικής δράσης, ή καλύτερα δράσης μόνον για επικοινωνιακούς σκοπούς προς το εσωτερικό της χώρας και πέραν αυτού ουδέν.

Η μόνιμη πλέον σταυροφορία Τσίπρα για την μείωση του χρέους αυτή την φορά κατάληξε με την παράκληση - απαίτηση του, η Ελλάδα να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι (να πάρει και αυτή δηλαδή φρεσκοτυπωμένο χρήμα - είναι η μόνη που δεν παίρνει) ώστε να σταλεί ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΑ στις αγορές!

Δηλαδή το σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει πλέον εξυγιάνει την οικονομία της και οι αγορές πρέπει να την εμπιστευθούν θα το στείλει ο... Ντράγκι δίνοντάς μας κι άλλα δισ. ευρώ και όχι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, εκσυγχρονίζοντας την χώρα, απλοποιώντας τις διαδικασίες στο επιχειρείν και δημιουργώντας περιβάλλον ανάπτυξης!

Κατά την κυβέρνηση, στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον συνωστίζονται ηλίθιοι οι οποίοι δεν ξέρουν ότι στην Ελλάδα οι φόροι είναι μεσαιωνικοί και αλλάζουν κάθε εβδομάδα προς το χειρότερο. Ούτε ότι δεν υπάρχουν τράπεζες και Χρηματιστήριο. Δεν βλέπουν δηλαδή ότι όσοι έβαλαν τα λεφτά τους στην μετοχή της Πειραιώς για παράδειγμα έχασαν σε 10 μήνες το... 98% της αξίας της. 

Δεν έχουν ακούσει για τα δεινά όσων προσπάθησαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο σείχης που αγόρασε νησί και του ζητάνε δεκαπλάσιο φόρο από ότι πλήρωσε, στη Ρόδο που κηρύχτηκε  ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ αρχαιολογικός τόπος όλη η έκταση προς αξιοποίηση, η "Χρυσός" που σχεδόν την έκλεισαν, το Ελληνικό που ακόμα είναι σε εγκατάλειψη, οι ξένοι που επένδυσαν στην Τρ. Πειραιώς και δεν μπορούν να βάλουν δικιά τους διοίκηση κ.ο.κ.

Ούτε θα έχουν ακούσει οι ηλίθιοι της διεθνούς οικονομίας - έτσι πιστεύει η κυβέρνηση - για την διαφθορά στην Ελλάδα, το τέρας της γραφειοκρατίας και το πολιτικό σύστημα που υπογράφει τα πάντα με τους δανειστές του, αλλά δεν εφαρμόζει τίποτε από τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις (μόνο φορολογεί).

Δείτε το νέο μεγάλο τους ψέμα λοιπόν: Αν υπάρξει ανακούφιση του χρέους και βοηθήσει και ο Ντράγκι, θα έρθουν επενδύσεις κι ας μην έχουμε αλλάξει την Ελλάδα πουθενά. Ας την έχουμε κάνει χειρότερη, οι ξένοι επενδυτές θα ξαναπιαστούν κορόιδα.
                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
                                           
                                              ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

Την ώρα που δίνουν την υποκριτική μάχη για το χρέος, πάνω από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας, με τα παιδιά να απειλούνται περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η Ημερησία, βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, στερείται το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.

Μάλιστα σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά.

Τα στοχεία αφορούν τον πληθυσμό της χώρας που δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά ή στερείται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, τουλάχιστον 3 από έναν κατάλογο 9 αγαθών και υπηρεσιών:

  • Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
  • Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.
  • Ικανοποιητική θέρμανση
  • Τηλέφωνο
  • Εγχρωμη τηλεόραση
  • Πλυντήριο ρούχων,
  • Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
  • Διακοπές για μία εβδομάδα.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης