Άσε μέσα και τον... "κουτσό" (ανασχηματισμός)

Ο αθλητισμός είναι ένα δεύτερο σχολείο απίστευτα σημαντικό. Το παιδί από πολύ νωρίς μετρά τις δυναμεις του, εντάσσει τον εαυτό του σε συνεργασίες, αξιολογεί, ακούει, πειθαρχεί, ανταμοίβεται, χάνει, κερδίζει με δική του προσπάθεια. Κάποιο παιδί που δεν αθλείται, όλα αυτά, θα τα βιώσει πολλά χρόνια αργότερα και σίγουρα όχι τόσο καλά στις λειτουργίες της κοινωνίας.

Πάιζοντας τρια ομαδικά αθλήματα θυμάμαι μια φράση ενός σημαντικού προπονητή μπάσκετ που μας είχε πει: "Αν σε ένα δύσκολο παιχνίδι η ομάδα μου παίζει και με έναν... κουτσό, αλλά αυξάνει την διαφορά στο σκορ, τον κουτσό δεν τον αλλάζω".

Όπως εξήγησε, "αν τον αλλάξεις και βάλεις έναν πολύ καλύτερο στη θέση του, αυτος θα πάρει πρωτοβουλίες, η χημεία της ομάδας θα αλλάξει, και το ματς κινδυνεύει να γυρίσει". Αργότερα ειπώθηκαν τα παραπάνω με την φράση "ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις" αλλά εγώ προσθέτω: ¨ακόμα και αν έχεις μέσα έναν κουτσό".

Κάπως έτσι αξιολογώ και τον ανασχηματισμό Μητσοτσάκη που αναχηματισμός δεν είναι. Η ίδια κυβέρνηση παραμένει με μικρές διορθωτικές κινήσεις. Αν σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν και ένα - δυο... "κουτσοί", ο κόουτς Μητσοτάκης δεν τους άλλαξε γιατί η ομάδα του είναι 20 πόντους μπροστά.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει το χαρτί του μεγάλου αναχηματισμού και για το μέλλον, αν αυτό χρειαστεί. Και τέλος, ένας ευρύς αναχηματισμός α) θα σήμαινε αποδοχή ότι η κυβέρνηση σε πολλούς τομείς δεν δούλεψε, β) θα χανόταν πολύτιμος χρόνος προσαρμογής σε κρίσιμα υπουργεία.

Όπως έχω ξαναγράψει, ο κ. Μητσοτάκης πολιτικά είναι παίκτης από το μέλλον. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμα τα άλλα κόμματα αλλά, ούτε και τα ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο να προεξοφλούν ποιοι υπουργοί φεύγουν και ποιοι έρχονται, νομίζοντας ότι και αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί όπως οι προηγούμενες. Αυτός ο πρωθυπουργός, δεν λειτουργεί έτσι.

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης