Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ πεταλούδα η Ντουντουνάκη

Η Άννα Ντουνουνάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Η 28χρονη Χανιώτισσα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας και δάκρυσε στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην τελετή απονομής.

Με επίδοση 25.10 έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό 25άρας, ενώ έφερε στην Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου δύο χρόνια μετά την επιτυχία του Ανδρέα Βαζαίου στο Καζάν (2021).

Η Ντουντουνάκη είναι η πρώτη που είχε κατακτήσει χρυσό και σε 50άρα πισίνα, το 2021 στα 100μ. πεταλούδα.

Με την ίδια επίδοση τερμάτισε η Τέσα Χίελε από την Ολλανδία, η οποία πήρε επίσης χρυσό μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Σάρα Γιούβενικ με 25.16. Το Σάββατο η Ντουντουνάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα.

H Άννα Ντουτουνάκη είναι η καλύτερη Ελληνίδα κολυμβήτρια της εποχής της και μια από τις καλύτερες όλων των εποχών στη χώρα. Γεννήθηκε στα Χανιά το 1995.

Αν δεν κολυμπούσε, πιθανότατα θα έκανε άλμα επί κοντώ, καθώς είναι ένα άθλημα που παρακολουθεί και της αρέσει πάρα πολύ. Το 2010 ξεκίνησε στα Χανιά να κολυμπάει αλλά επέλεξε την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Όνειρο της είναι να κερδίσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα με την αθλητική της καριέρα έχει σπουδάσει δικηγόρος και έχει κάνει μεταπτυχιακό στο University of London Commercial and Corporate Law. Μιλάει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες, και λατρεύει το πιάνο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης