Μια «ανάσα» από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ

Μια «ανάσα» από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μία φορά την πανίσχυρη έδρα της και επικρατώντας 3-0 του Ολυμπιακού έκανε αποφασιστικό βήμα. Τα γκολ του αποψινού ημιτελικού στην ΟΠΑΠ Αρένα σημείωσαν οι Γκαρσία (3΄, 90+13΄-πέναλτι) και Σαμασέκου (28΄-αυτογκόλ). Χάρη σε αυτά, η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια και 16 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα δεδομένα στο ντέρμπι άλλαξαν από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ. Οι πρωταθλητές προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γκάρι Ροντριγκες ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι στο 14΄. Η εξέλιξη αυτή ωφέλησε τους γηπεδούχους που ήταν πιεστικοί όσο έπρεπε και ταυτόχρονα προσεκτικοί για να μην κινδυνέψουν με ισοφάριση. Ο κορυφαίος παίκτης τους, Στίβεν Τσούμπερ, με εκπληκτική προσπάθεια στο 28΄, «άδειασε» Ντόι και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ολυμπιακό και συνέχισαν και στο β΄ ημίχρονο, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Μίτσελ. Οι Φορτούνης, Ροντινέι έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους, που όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Στο 56΄ ο Ροντρίγκες είχε νέο δοκάρι σε σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα και ο Πέτρος Μάνταλος είδε τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι σε μακρινό σουτ, σε φάση που ωστόσο φαινόταν να ελέγχει ο Τζολάκης.

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ και στο 74΄ αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το πλασέ του Μπακαμπού και στη συνέχεια ο Εμβιλά -που σκόραρε- ήταν σε θέση οφσάιντ. Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Ντόι έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Γκατσίνοβιτς μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αφού επανεξέτασε τη φάση μέσω VAR. O Γκαρσία ήταν εύστοχος από τη «βούλα» και στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην πρώτη της νίκη της ΑΕΚ επί των «ερυθρόλευκων» μετά από πέντε χρόνια. Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2018 (2-1), επίσης σε ματς κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης