Υποβλήθηκε από m.t στις Δευ, 07/11/2011 - 19:50.
Φάνηκε ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα επιτέλους συνεννοείται με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Γι αυτό και συναινεί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν θέλει και ούτε θα στηρίξει πραγματικά αυτή την κυβέρνηση! Πολύ απλά γιατί πρόκειται για μια κυβέρνηση-απαίτηση της τρόικας και των Ευρωπαίων ηγετών και όχι των Ελληνικών κομμάτων.
- Το ΠΑΣΟΚ υποχρεώνεται να εγκαταλείψει την εξουσία, ενώ μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης -και νωρίτερα του δημοψηφίσματος- επεδίωκε την παραμονή του σ' αυτήν. Όμως οι Ευρωπαίοι και η Τρόικα απαίτησαν ευθέως από τον Παπανδρέου να μην είναι αυτός πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Του έδωσαν μάλιστα διορία 48 ωρών.
- Η ΝΔ έχοντας επενδύσει σε αντιμνημονιακή πολιτική, ήταν μακράν πρώτη στις δημοσκοπήσεις και επεδίωκε μια΄καθαρή νίκη μέσω εκλογών. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς είχε πει ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα κατέφευγε και πάλι σε εκλογές. Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ όμως η ΝΔ γίνεται πλέον... μνημονιακή, υπογράφει τις συμβάσεις και τα μέτρα που θα φέρουν μεγαλύτερη λιτότητα και ουσιαστικά "παύει να είναι η άλλη λύση". Ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει αυτό. Έτσι επεδίωξε να μην μπει κανένα στέλεχός του στη νέα κυβέρνηση, ώστε να ισχυρίζεται ότι δεν κυβερνά αλλά απλά στηρίζει. Εις απόδειξιν των ανωτέρω είναι η απαίτηση του κ. Παπαδήμου να συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση και στελέχη της ΝΔ. Ακριβώς για να είναι συνυπεύθυνη για την πολιτική. Όμως ο κ. Σαμαράς αρνείται να ενταχθούν στελέχη της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αναζητείται ήδη διάδοχος του κ. Παπαδήμου.
- Τα τρία κόμματα της Αριστεράς έτσι κι αλλιώς είναι εναντίον αυτής της κυβέρνησης που τη θεωρούν αντιλαΐκή (ΚΚΕ), επικίνδυνη (ΣΥΡΙΖΑ), ή χωρίς νόημα (ΔΗΜΑΡ). Στη συνείδηση και των τριών αυτών κομμάτων η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το μνημόνιο.
- ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ στηρίζουν θεωρητικά αυτήν την κυβέρνηση, αν και δεν θέλουν να συμμετάσχουν και απλώς αναμένουν πολιτικά οφέλη ως κόμματα "της καθαρής Ευρωπαΐκής γραμμής''.
Η κυβέρνηση θα βρίσκεται λοιπόν στον αέρα χωρίς στηρίγματα, χωρίς πραγματική εξουσία στα χέρια της και χωρίς να μπορεί να λάβει μέτρα υπέρ των συμφερόντων της χώρας. Η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων όπου αναμένονται έντονες συγκρούσεις και διεργασίες στα εσωτερικά των δύο μεγάλων κομμάτων.
Μοιράσου το: