Έγραψαν ιστορία Τεντόγλου και Καραλής

Με απολογισμό τρία μετάλλια στις αποσκευές της επιστρέφει στις 12 το μεσημέρι με πτήση της AEGEAN η ελληνική αποστολή μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της στο 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο, γράφοντας Ιστορία στον ευρωπαϊκό κλασσικό αθλητισμό, καθώς έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, τρεις διαδοχικές φορές.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έφερε το πρώτο -χρονικά- μετάλλιο, αργυρής απόχρωσης, με άλμα στα 16,58μ. στο τριπλούν, το οποίο του χάρισε τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών με άλμα στα 5,80μ. Ο άλτης του Χάρη Καραλή ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τρίτο και τελευταίο της μετάλλιο στη διοργάνωση. Είναι μάλιστα το 17ο ασημένιο μετάλλιο και το πρώτο δικό του.

Τα τρία μετάλλια της ελληνικής αποστολής την έφεραν στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων, με την Νορβηγία να κάνει την έκπληξη στην κορυφή. Εξαιρετική παρουσία για τα ελληνικά χρώματα που ξεπέρασαν υπερδυνάμεις όπως η Πολωνία, η Ουκρανία και η Ισπανία.

Συνολικά, η χώρα μας έχει κατακτήσει 37 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, εκ των οποίων 8 χρυσά, 17 ασημένια και 12 χάλκινα, σε σύνολο 15 διοργανώσεων, όπου αθλητής ή αθλήτρια κατάφερε να έχει παρουσία στο βάθρο των νικητών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης