Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά μόνο πίσω

Ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτά μόνο πίσω

Την ώρα που στην Ελλάδα οι ταξιτζήδες επαναστατούν κατά της Uber, είναι εντελώς ανίδεοι στο ότι σε 10 χρόνια θα κυκλοφορούν ταξί χωρίς οδηγούς, δηλαδή χωρίς αυτούς. Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που περιγράφουν την Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αλλάζει τις λειτουργίες στο εμπόριο, την βιομηχανία, το σχολείο, την ιατρική, παντού.

Ο 21ος αιώνας αλλάζει με ασύλληπτες ταχύτατες σε όλα τα επίπεδα. Αλλάζουν ακόμη και οι γεωπολιτικές ισσοροπίες με νέους παίκτες απέναντι στις ΗΠΑ του ανίκανου Τραμπ όπως η Ρωσία, η Κϊνα ακόμη και ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός (η εμμονή στον θρησκευτικό σκοταδισμό του παρελθόντος), που έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Στην Ελλάδα όλες αυτές οι βιβλικής έκτασης αλλαγές δεν λογαριάζονται καθόλου. Εδώ συντηρείται ο εξωφρενικός διαχωρισμός του εμφυλίου της δεκαετας του 40 (!). Η Ελλάδα πορεύεται σε έναν δικό της σκοταδισμό όπου οι πολίτες εν αγνοία τους διαχωρίζονται σε "αριστερούς", "δεξιούς" και "πατριώτες" ανάλογα με το τι συμφέρει το κόμμα που τις εκστομίζει. 

Πρωταγωνιστής στον δικό μας σκοταδισμό είναι αυτή η δήθεν "αριστερή", κυβέρνηση που πορεύεται με σκληρά δεξιά μέτρα, έχει εταίρο ένα ακροδεξιό κόμμα και έχει υιοθετήσει κάθε πρακτική συντήρησης του πελατειακού - κομματικού κράτους, που μονίμως μας καταστρέφει.

Άν και είναι μια διαρκώς συρρικνούμενη μειοψηφία στην κοινωνία με τους πολίτες να την εγκαταλείπουν τους βαφτίζει όλους εχθρούς και διεφθαρμένους, δηλαδή είναι το 80% των Ελλήνων που καταστρέφουν τη χώρα, όχι αυτοί

Φυσικά, αυτή η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με τη νέα εποχή που έρχεται, όπως δεν ασχολείται με την ανασυγκρότηση της χώρας, την λειτουργία της Δημοκρατίας, την ισονομία και τόσα άλλα. Κάποια στιγμή ωστόσο θα πρέπει να εξηγήσει πως πήρε 36% από τους πολίτες και το πέταξε στα σκουπίδια βολεύοντας μόνο ημέτερους.