ΣΥΡΙΖΑ: "Διάγγελμα πανικού και φόβου"

Φοβισμένο και πανικοβλημένο χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ύστερα από το χθεσινό του διάγγελμα, στην πλατεία Κουμουνδούρου είναι πεποισμένοι πως ο Πρωθυπουργός φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού.


«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχές σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις "ειδικού σκοπού", πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει» τονίζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της, ενώ καταλήγει πως «ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένη πως η κυβέρνηση δεν θα εξεύρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή, εκτιμώντας πως τελικά αυτοί που θα ψηφίσουν -επιπλέον των 160- τον Σταύρο Δήμα στην δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία, θα είναι αυτοί που ούτως ή άλλως το είχαν προαποφασίσει και επιζητούσαν «φύλλο συκής».

Η Κουμουνδούρου, επίσης, θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό-και από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δείχνει, όπως τονίζουν, «ευάλωτος»-οι πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά να ενταθούν ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας, είτε για αλλαγή του προσώπου του υποψηφίου Προέδρου, είτε για κυβέρνηση «ειδικού σκοπού». 

Κορυφαίες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, εκτιμούν πως με την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «τελειώνει η προσπάθεια όλων των μνημονιακών δυνάμεων της χώρας να κερδίσουν χρόνο» στον αγώνα τους «να αποτρέψουν την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του στην εξουσία», αλλά και να εφαρμοστούν τα μέτρα που ζητά η τρόικα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης