Έχουν 163, μπορεί να φτάσουν τους 167 διαδίδουν διάλυση της ΔΗΜΑΡ (μήπως φτάσουν 176) πάλι θα λείπουν... 4!

Επιχείρηση διάλυσης της ΔΗΜΑΡ ξεκίνησε ήδη με προφανή στόχο οι 9 ψήφοι της για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Η επιχείρηση ξεκίνησε από μια... παραπολιτική στήλη των "Νέων" και το σχετικό ειδησάριο αναπαράγεται παντού, ιδιαιτέρως από τα συστημικά ΜΜΕ.

Μάλιστα παρά την διάψευση του σεναρίου από την ΔΗΜΑΡ (Τσούκαλης) οι φήμες συνεχίζονται. Είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια των κυβερνώντων να αποφύγουν τις εκλογές ήττας που έρχονται. Αιτία οι δημοσκοπήσεις που βεβαιώνουν ότι οι πρόωρες εκλογές έχουν κριθεί, το αποτέλεσμα δεν ανατρέπεται.

Τα δημοσιεύματα που εκπορεύονται από τα "Νέα" θέλουν εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, να είναι έτοιμοι να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. Όμως στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Τσούκαλης διέψευδε την... ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς (δήθεν, εξαιτίας της διαφωνίας τους με την γραμμή σύγκρουσης που ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης).

Ο κ. Τσούκαλης έσπευσε μάλιστα να καταστήσει σαφή την πρόθεση του να ψηφίσει παρών στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ώρα 12 μ.μ.). Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας.

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ... ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ενώ παραδέχονται ότι οι αριθμοί δεν βγαίνουν, τα φιλικά του ΜΜΕ, πάλι μιλάνε για σενάρια εκλογής Προέδρου. Υπολογίζουν λοιπόν -σωστά- στις θετικές ψήφους, τους 160 (155 των Κ.Ο. της ΝΔ και του ΠαΣοΚ και τους πέντε ανεξάρτητους) που ψήφισαν τον κ. Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία και τους δυο ανεξάρτητους Βασίλη Οικονόμου και Γιάννη Κουράκο που μετά το διάγγελμα προανήγγειλαν ότι στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κορίνθιου πολιτικού, αλλά και του Παναγιώτη Μελά. Σύνολο: 163.

Αν θα πάρουν θετική ψήφο από τον κ. Κώστα Γιοβανόπουλο και πιθανόν από τους κκ Γιώργο Κασαπίδη, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, πάμε στον αριθμό 167.

Θα απομένουν ακόμα 12-13 βουλευτές για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180! Χρειάζονται όλη την ΔΗΜΑΡ (αν την διαλύσουν) και άλλους 4 ανεξάρτητους ή από τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης