Βολές Δήμου Πάτρας στην αντιπολίτευση για τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς

Η Δημοτική Αρχή προχωρά στο εξής σχόλιο, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, για τη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής και το θέμα που έθεσε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, «παίζοντας» με την ανάγκη των χιλιάδων εργαζομένων:

«Η παράταξη της Ν.Δ. στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει την ελεεινή εκμετάλλευση της ανάγκης χιλιάδων εργαζομένων για δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς.

Κάνει πως δεν ξέρει ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αυτή που προσέλαβε τους συμβασιούχους μέσω του ΟΑΕΔ, με τα γνωστά δουλεμπορικά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Κάνει πως δεν θυμάται ότι οι νόμοι της Ε.Ε. και της κυβέρνησής τους είναι που απαγορεύουν τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και τη μισθοδοσία των συμβασιούχων σύμφωνα με το ισχύον εργατικό δίκαιο.

Η δημοτική παράταξη της Ν.Δ., δεν τολμά να ζητήσει από την κυβέρνηση, αυτό που ζητά από τη Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας πολύ καλά μάλιστα, ότι πριν μια εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον Προϋπολογισμό και σ’ αυτόν δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για κάλυψη μισθοδοσίας, παρατασιούχων εργαζομένων. Μάλιστα, στη συνεδρίαση αυτή, η εν λόγω παράταξη ούτε καν κατέθεσε πρόταση για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων, γιατί και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο».