Μπαίνουν τα θεμέλια για τη νέα μονάδα της Μέριμνας στην Πάτρα

Στη θεμελίωση του νέου διώροφου κτιρίου υποστηριζόμενης διαβίωσης και παράλληλα, κέντρου διημέρευσης και φροντίδας για άτομα με νοητική στέρηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της «Μέριμνας», στο Μπεγουλάκι Πατρών, βρέθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Αθανάσιο Μαυρομμάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, ο κ. Φαρμάκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πρώτες εργασίες κατασκευής της νέας δομής, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

«Τα χρήματα που γίνονται έργα προς όφελος της κοινωνίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προς όφελος των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είναι τα χρήματα που κατά προτεραιότητα πρέπει να δίνονται και τα έργα που κατά προτεραιότητα πρέπει να εκτελούνται.

Το όραμα της δικής μας Περιφερειακής Αρχής, δεν είναι μόνο ένα όραμα οικονομικής ανάπτυξης αποστεωμένο από τις κοινωνικές ανάγκες, αντίθετα είναι ένα όραμα ισότητας για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω και κανένα μόνο του.

Γι’ αυτό και αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μένα, να είμαι σήμερα εδώ, γνωρίζοντας ότι σε δύο περίπου χρόνια μία νέα δομή της Μέριμνας θα μπορεί να λειτουργεί προς όφελος μίας παιδαγωγικής και θεραπευτικής μονάδας με μεγάλη ιστορία και πλούσια δράση, που εκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια της Πάτρας»

δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία της επίσκεψης.

Η διαρρύθμιση των χώρων του κτιρίου, έχει ως εξής:

ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ: Περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης, τριών θέσεων, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, αποθήκη καυσίμων, λεβητοστάσιο, χώρο πιεστικού και αποθήκες.

ΧΩΡΟΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ: Περιλαμβάνει αίθουσα αναψυχής και συγκεντρώσεων, γραφεία, κουζίνα παρασκευής γευμάτων, ιατρείο και χώρο ησυχαστήριου.

ΧΩΡΟΣ ΟΡΟΦΟΥ: Περιλαμβάνει δύο μονάδες στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης, η κάθε μια από αυτές αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα και υπνοδωμάτια με λουτρό. Παράλληλα σε καθεμιά από αυτές υπάρχουν κοιτώνες και γραφεία προσωπικού.