Succes story : Οι Έλληνες κόβουν και το ψωμί

Οι Έλληνεςε κόβουν και το... ψωμί λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος από την εταιρεία MARC AE, το 2012 το 1/5 των καταναλωτών μείωσε την κατανάλωση ψωμιού, με αποτέλεσμα περίπου 9 στους 10 φούρνους να σημειώσουν κάμψη εσόδων, με τη μέση μείωση ανά φούρνο να διαμορφώνεται σε 36,7%.

Η υποχώρηση προέρχεται κυρίως από τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και τα αρτοσκευάσματα, ενώ η μείωση της κατανάλωσης ψωμιού είναι μικρότερη.

Σε άλλη μελέτη, της Infobank Hellastat αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 191 επιχειρήσεων. Όπως προκύπτει από τα βασικά συμπεράσματα ο συνολικός κύκλος εργασιών το 2012 υποχώρησε κατά 5,9%, στα 1,01 δισ. ευρώ με το 74% των εταιρειών να εμφανίζει κάμψη εσόδων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης