Τεράστιοι φόροι με τους νέους υπολογισμούς θα αποσαθρώσουν την αγορά το 2014

Εφημερίδες όπως η "Καθημερινή" είναι καθαρά μνημονιακές και κυβερνητικές. Όμως δημοσιογράφοι όπως ο Κ. Καλλίτσης γράφουν ελεύθερα τις μςγάλες αλήθειες για το που βαδίζει η χώρα.

Στο τελευταίο του άρθρο ο Κ. Καλλίτσης γράφει τα αυτονόητα και ήδη γνωστά που όμως αποκρύπτονται : "Με τη νέα φορολογία επιχειρήσεων, οι μικρές επιχειρήσεις με εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ οδηγούνται σε πνιγμό. Οι εταίροι μιας ομόρρυθμης εταιρείας που έβγαζε 40.000 ευρώ, λογικά πλήρωσαν για το 2012 φόρο 4.000 ευρώ και οι δύο..."

Και συνεχίζει ο Κ. Καλλίτσης : " Με την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ (λόγω κατάργησης του αφορολογήτου) και την προκαταβολή φόρου 55%, φέτος θα πληρώσουν 13.500 ευρώ. Μια ατομική επιχείρηση με εισόδημα 10.000 ευρώ πλήρωνε 500 ευρώ. Φέτος θα πληρώσει φόρο 2.600 ευρώ και, μαζί με την προκαταβολή, 4.000 ευρώ περίπου. Χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Το γνωρίζουν οι φοροτεχνικοί - είναι απλή αριθμητική.

Ακούγεται παράλογο, αλλά το ιδεολόγημα της τρόικας ότι η εκκαθάριση της αγοράς από μικρές επιχειρήσεις είναι προϋπόθεση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έγινε αποδεκτό. Πρόκειται για σκληρή νεοσυντηρητική πολιτική η οποία, επιπλέον, είναι έκδηλα αδιέξοδη, καθώς συνδυάζεται με απουσία εναλλακτικών πολιτικών ανάπτυξης".

Σημειωτέον ότι με αυτή την υπερφορολόγηση θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέοι οφειλέτες που ουσιαστικά θα χάσουν τις ζωές τους αφού θα είναι μονίμως όμηροι αυτών των εικονικών χρεών, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να τα εξοφλήσουν...

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης