Στην τελική ευθεία η πώληση του ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ, πωληση, ΤΑΙΠΕΔ, προσφορα,

Κρίσιμη θα είναι η Μεγάλη Τετάρτη για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ .Στις 2 μετά το μεσημέρι ξεκινά η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

 Στην Αθήνα βρίσκεται από τη Μ. Τρίτη και ο Τσέχος επενδυτής  Jiri Smejc ο οποίος σε συνάντηση με το Δημήτρη Μελισσανίδη συζήτησαν τη στάση τους καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει δηλώσει ότι περιμένει καλύτερη προσφορά από την Emma Delta προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής, η Emma Delta, καλείται να υποβάλει βελτιωμένη οικονομική προσφορά από το αρχικό τίμημα των 622 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί τη βελτίωση της προσφοράς της κοινοπραξίας ευρώ στα 650 εκατ. ευρώ και γι' αυτό έδωσε δύο φορές παράταση στην ανακοίνωση του deal.

«Είμαι αισόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τους ζητήσαμε να ανεβάσουν την τιμή και αναμένουμε την απάντησή τους αύριο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε συνέντευξή του, ωστόσο, στην τσέχικη εφημερίδα Hospodárske Noviny, ο τσέχος μέτοχος του fund διεμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για αύξηση του τιμήματος. «Δεν θα επιτρέψουμε να μας σπρώξουν κάπου που δεν θέλουμε να πάμε» ανέφερε χαρακτηριστκά.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης