Πονοκεφαλος για το Κρατος η σημαντικη πτωση εσοδων απο τον κλαδο του αυτοκινητου

αυτοκινητο

   Σημαντικη πτώση 39,44% στην αγορα αυτοκινητων καταγραφτηκε δύο εβδομάδες πριν το τέλος του 2012 , εναντι 19,35% το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Αυτο εχει σαν επακολουθο την κατάρρευση στα έσοδα του κρατους από το Τέλος Ταξινόμησης, το Φόρο Πολυτελείας αλλά και τον ΦΠΑ. Μαζι με αυτα το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να προσθεσει και τις απώλειες που θα δημιουργηθούν και στα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας.

   Σε όλες τις εφορίες της Επικράτειας έχουν δημιουργηθεί ήδη ουρές ενώ τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν διπλασιασμό του αριθμού των πινακίδων κυκλοφορίας που κατατίθενται με ορατο τον κινδύνου στα δημοσιονομικά έσοδα.

   Σύμφωνα με τα στοιχεία απο Υπθργειο Οικονομικων απο το 2007 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012 εχουν τέθει σε ακινησία περιπου 610.000 αυτοκίνητα. Το 2011 το κράτος μονο απο αυτο έχασε περίπου 150 εκατ. ευρώ . 

   Δυστυχως ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ζησει, ποσο μαλλον για να συντηρήσει, αλλά πολλές φορές και να κινήσει το αυτοκίνητό του. Η Κυβέρνηση βεβαια ζει στον κοσμο της και δεν το έχει καταλάβει ακόμη ! 



Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης