Πλασματικά και μόνο για φέτος τα αυξημένα φορολογικά έσοδα - Δεν αφορούν στην πραγματική οικονομία

Ο αγώνας της κυβέρνησης να εμφανίσει αυξημένα έσοδα είναι υποκριτικός και ψευδής. πρόκειται για πλασματικά έσοδα που έχουν προκύψει από την κλοπή των αποθεματικών κάθε οικογένειας με φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων (κυρίως σε ακίνητα και ΙΧ) και όχι από την φορολόγηση της πραγματικής αγοράς που καταρρέει μέσα σε ζημίες και ασφυξία.

Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού εμφανίζονται αυξημένα τόσο σε σχέση με το 2012 όσο και έναντι των στόχων που είχαν τεθεί. Τον Οκτώβριο, τα φορολογικά έσοδα "υπερέβησαν το στόχο" κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας βέβαια διευκρίνισε ότι «αν εξαιρέσουμε τα έσοδα από τα SMPs της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τότε το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 1,1 δισ. ευρώ ή στο 0,6% του ΑΕΠ».
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αριθμοί είναι η απόδειξη ενός ψεύδους. Ενώ η χώρα καταρρέει προσπαθούν να την εμφανίσουν με έσοδα και καλό μέλλον.
Τέλος την εκτίμηση ότι κινδυνεύει ο στόχος για το ρυθμό ανάπτυξης του 2014 αν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό της ερχόμενης χρονιάς, διατυπώνει η Eurobank.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης