Ο Σαμαράς ξεγελά τους Ευρωπαίους και αυτοί το... ξέρουν (Κι ας κάνουν ότι δεν βλέπουν)

στρουθοκαμηλισμός

Η εικονική πραγματικότητα του Σαμαρά δεν πείθει την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση προβάλει, για παράδειγμα, συχνά το επιχείρημα του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 691 εκατομμυρίων ευρώ την περασμένη χρονιά. Το «εικονικό» όμως αυτό πλεόνασμα, όπως σχολιάζουν αναλυτές, επετεύχθη επειδή τις τελευταίες εβδομάδες του 2013 η Αθήνα απλώς δεν πλήρωνε τις οφειλές της.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξακολουθούν να περιμένουν την αξιολόγηση της Τρόικας για να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση και η τριμερής αναμένει από την πλευρά της αξιόπιστα στοιχεία από την Αθήνα για να δώσει το δικό της πράσινο φως. Τα στοιχεία που καταφθάνουν στα κλιμάκια από την ελληνική πρωτεύουσα όμως είναι συχνά αντικρουόμενα.(Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη).

Αλλά και το ελληνικό χρέος αυξήθηκε μετά το κούρεμα του 2012, φθάνοντας το 175 % του ΑΕΠ. Κατά το πρώτο haircut η Ελλάδα απαλλάχθηκε από χρέη ύψους 110 δις ευρώ που όφειλε σε ιδιώτες πιστωτές, οι περισσότεροι των οποίων ήσαν... Ελλάδα (Τράπεζες, ταμεία, φυσικά πρόσωπα κ.α.) με αποτέλεσμα να καταστρταφεί ο οικονομικός ιστός της χώρας.

Όλα αυτά έχουν ένα τελικό νόημα : Το ελληνικό χρέος δεν βγαίνει και θα πρέπει μαζί με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και την μείωση των επιτοκίων να υπάρξει και ένα δεύτερο κούρεμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης