Ομπστφελντ: Χωρίς φορολογική μεταρρύθμιση και διαρθρωτικές αλλαγές η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα: Την καταστρέφουν οι πολιτικοί της

ελληνικο χρεος

Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: Τους πολιτικούς της. Εκπροσωπούν την εκτεταμένη διαφθορά, ενώ δεν θέλουν ούτε μπορούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες και σωτήριες για την χώρα αλλαγές. Αυτή η ανικανότητα έχει γίνει κοινή συνείδηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την γνωρίζουν με σοκαριστικές λεπτομέρειες και οι πολιτικοί - ιδιαίτερα Γερμανοί και Γάλλοι - αλλά και οικονομολόγοι.

Η καταγραφή της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα έγινε μέσα από τη συνεχή επικοινωνία εκπροσώπων και στεέχών της ΕΕ και της τρόικας με τους εκάστοτε Έλληνες κυβερνώντες. Μόνο ο κ. Σαμαράς απεδείχθη "ευχάριστη έκπληξη" για τους δανειστές: Πέρασε όλα τα μέτρα, δεν παζάρεψε τίποτε και είναι απόλυτα συνεργάσιμος. Αυτό σώζει την Ελλάδα;

-"Όχι" δηλώνει ο καθηγητής Διεθνούς Οικονομίας του Μπέρκλεϊ κ. Μόρις Ομπστφελντ. Ο φημισμένος οικονομολόγος υποστηρίζει ότι:

* Παρά τα συσβάσταχτα μέτρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της.

* Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν τεράστια ευθύνη γι αυτό: Αντί διαρθρωτικών μέτρων μιλούν για την λίστα Λαγκάρντ...

* Δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα όσο δεν μεταρρυθμίζεται το φορολογικό σύστημα.

* Η πολιτική ανικανότητα σε συνδυασμό με την φοβερή λιτότητα θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

* Νομίζετε ότι με την έξοδο από το ευρώ έχετε ξεμπερδέψει. Δεν είναι έτσι. Το σενάριο είναι πολύ πιο πιθανό απ΄ότι νομίζετε και πάλι εξ ατίας των πολιτικών σας που δεν αλλάζουν τίποτε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης