Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις μιας κατάρρευσης του ευρώ

Κατάρρευση του ευρώ

Η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed) έχει προετοιμαστεί για λήψη περαιτέρω μέτρων για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας εάν υπάρξουν σημάδια αποδυνάμωσης της ανάκαμψης, τόνισε ο πρόεδρός της Μπεν Μπερνάνκι ενώπιον μελών του Κογκρέσου την Πέμπτη, αποφεύγοντας όμως να «δείξει» προς τη λήψη άμεσων μέτρων. 

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εγείρει σημαντικούς κινδύνους για τις αμερικανικές αγορές, ανέφερε ο επικεφαλής της Fed, σημειώνοντας πως η ανεργία στις ΗΠΑ παραμένει υψηλή.

Οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν την Fed να αποφασίσει νέες κινήσεις στην επόμενη συνεδρίασή της στις 19 και 20 Ιουνίου.

«Οπως πάντα, η διοίκηση της Fed παραμένει σε θέση ετοιμότητας για να πάρει μέτρα εάν χρειαστεί να προστατεύσει το αμερικανικό πιστωτικό σύστημα και την εοικονομία στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των πιέσεων» σημείωσε ο Μπερνάνκι.

Οι αναιμικές νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ, τον μήνα Μάιο, και η ένταση, με την οποία παρατείνεται η κρίση του κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, τροφοδότησαν την προσδοκία των επενδυτών ότι ο κ. Μπερνάνκι θα εκδήλωνε στη σημερινή κατάθεσή του την έμπρακτη υποστήριξη της FED προς την ευάλωτη αμερικανική οικονομία, όπως αναφέρει το Reuters.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από το Βήμα

Δείτε επίσης