Οι Γάλλοι στέλνουν στην Ελλάδα 754 εκατ. ευρώ - ανάσα για την χώρα

Σε αυτές τις δύσκολες για την Ελλάδα ημέρες, το να σουστείλει κάποιος 754 ευρώ που δεν τα περιμένεις τι είναι; Δώρο! Αυτά τα 754 εκατ. ευρώ τα λαμβάνει η Ελλάδα από την κυβέρνηση Ολάντ. Η Γαλλία επιστρέφει στην Ελλάδα το ποσό αυτό που προκύπτει από κέρδη λόγω της χαμηλής τιμής κτήσης ελληνικών ομολόγων που έχει στην κατοχή της η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας, αλλά και από τους τόκους των ομολόγων αυτών.

Πρόκειται για τόκους και κέρδη που, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Φεβρουαρίου, θα έπρεπε να επιστραφούν στη χώρα μας σταδιακά έως το 2020. Ομως η γαλλική κυβέρνηση σε μία ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε να δώσει άμεσα το συγκεκριμένο ποσό.

«Το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει στην Ελλάδα τους τόκους 754 εκατ. ευρώ που έλαβε από την Τράπεζα της Γαλλίας για το ελληνικό χρέος που έχει στην κατοχή της», αναφέρει έγγραφο του γαλλικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μπορούν να μεταφέρουν τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα στις κυβερνήσεις, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να δώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης