Νομοθετούν ότι θέλουν ! Τώρα με τροπολογία επιτίθενται στην ΒΙΟΧΑΛΚΟ για να μην... φύγει

Ένα σκληρό αστυνομικό κράτος είναι πλέον η Ελλάδα, με την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα περιορισμού της ελευθερίας ανθρώπων και επιχειρήσεων, με σκοπό την ασφυκτική παγίδευσή τους. Ένα παράδειγμα είναι το Προεδρικό Διάταγμα που θα επεκτείνει το σχολικό έτος αν συνεχιστούν οι καταλήψεις! Καταργούν μια πράξη αντίδρασης με μια νομολογία, δηλαδή περιορίζουν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ τα δικαιώματα των πολιτών.

Ένα δεύτερο παράδειγμα ακραίας αυθαιρεσίας, πραγματικά εξωφρενικό είναι τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και απαιτεί πλέον τη σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων προκειμένου η συνέλευση να εγκρίνει τη συγχώνευση της εταιρείας με άλλη εταιρεία, ακόμη και αν η τελευταία είναι εισηγμένη και θα δώσει ως αντάλλαγμα μετοχές.

(Μέχρι σήμερα, ο νόμος προέβλεπε την έγκριση του 95% αν η απορροφώσα εταιρεία ήταν μη εισηγμένη και 67% αν ήταν εισηγμένη). Η κυβέρνηση προσπαθεί με το ζόρι να κρατήσει την ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Ελλάδα με μεθόδους αδιανόητους για δημοκρατική χώρα. Φοβάται επίσης ότι θα φύγουν κι άλλες επιχειρήσεις (μη περιμένοντας την... ανάπτυξη!).

Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της Βιοχάλκο η θυγατρική στο Βέλγιο Viohalco SA θα εισήγαγε τις μετοχές της στο χρηματιστήριο Euronext και στη συνέχεια θα απορροφούσε τη Βιοχάλκο με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή της Viohalco για κάθε μία μετοχή της Βιοχάλκο.

Σήμερα, οι βασικοί μέτοχοι της Βιοχάλκο ελέγχουν περί το 74% της εταιρείας και θεωρείται πολύ δύσκολο -όχι όμως ακατόρθωτο - να συγκεντρωθεί το 95% των μετόχων που απαιτεί πλέον ο νέος νόμος. Η εταιρεία ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ από τις μεθοδεύσεις αυτές έχει διαμηνύσει ότι δεν τόχει σε τίποτε να κλείσει τα 8 εργοστάσια παραγωγής της στην Ελλάδα που απασχολούν 8.500 εργαζόμενους.
Τα παραπάνω περιγράφουν μια Ελλάδα που όχι μόνο δεν έχει επιχειρηματικό περιβάλλον για ανάπτυξη, αλλά αντιθέτως επιτίθεται με σφοδρότητα στο επιχειρείν.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης