Μπαράζ κατασχέσεων πάμπλουτων Ελλήνων για βαριές φορολογικές παραβάσεις

Πως είναι άραγε το βράδυ να κοιμάσαι πάμπλουτος και το πρωί να ξυπνάς... φτωχός; Κάπως έτσι θα νοιώθουν 121 πλούσιοι Έλληνες που είδαν να δεσμεύεται τα σύνολο της περιουσίας τους για μεγάλες φορολογικές παραβάσεις. Παλαιότερα κάτι τέτοιο ήταν νομικά και πρακτικά αδύνατον. Σήμερα με νόμους της Βουλής που δίνουν υπερδικαιώματα στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών, είναι δυνατόν.

Σημειώστε ότι επιτέλους, το ΣΔΟΕ κυνηγά τα πολλά χρήματα και όχι... αποδείξεις καφέδων. Επιτέλους η δουλειά γίνεται στην σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη οι κατασχέσεις αυτές θα υτποχρεώσουν τους φοροφυγάδες να πληρώσουν ότι χρωστούν, για να διασώσουν μέρος των κατασχεθέντων.

Οι κατασχέσεις έγιναν μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες. "Το ΣΔΟΕ έχει λάβει εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος", δήλωσε επ αυτού ο υπ. Οικονομικών κ. Στουρνάρας.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης