Με το ΦΠΑ εστίασης στο 13% σοβαρές οι ελπίδες οι περισσότεροι να τον αποδίδουν

Ας σταματήσουν την κοροϊδία με το 13% στο ΦΠΑ εστίασης. Το θέμα δεν είναι να μειωθούν οι τιμές (γιατί τότε και ο ΦΠΑ προς το κράτος θα είναι λιγότερος). Το θέμα είναι να καταφέρνουν πλέον οι επιχειρήσεις να τον αποδίδουν! Γι αυτό και τα αρνητικά τηλε-ρεπορτάζ δεν έχουν καμία σοβαρότητα. Άλλωστε, οι τιμές στην εστίαση είναι ήδη χαμηλές.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Γιώργος Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) λοιπόν, παραδέχτηκε ότι "μόλις 2 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχει προμηθευτεί το θαλασσί σήμα, που υποδεικνύει ότι πέρασαν στις τιμές τουλάχιστον κατά 5% τη μείωση του ΦΠΑ". Τι σημαίνει "μόλις"; Κάποτε πούλαγαν ένα ευρώ το σουβλάκι με 8% ΦΠΑ, τους το πήγαν... 23% και τώρα 13%! Πάντα με ένα ευρώ...

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που προμηθεύτηκαν το ειδικό σήμα, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, παραμένει ο ίδιος με τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου ένα μήνα μετά την έναρξή του (1η Αυγούστου). Το σήμα έχουν προμηθευτεί 15.000 επιχειρήσεις σε σύνολο 70.000 πανελλαδικά.πρόκειται για ένα καλό σκορ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης