Κουβάλαγαν χαρτονομίσματα εν μέσω κρίσης για τις ελληνικές τράπεζες!

H Ελλάδα ξέμεινε από χαρτονομίσματα. Τότε αεροπλάνα μετέφεραν δισ. προς τις τράπεζές της! Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι μυστικές πτήσεις των αεροσκαφών που ήταν γεμάτα με μετρητά και έσωσαν το ευρώ», η Daily Mail.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ενεργοποιήθηκε ένα σχέδιο μυστικών αερομεταφορών σε Ελλάδα και Κύπρο έτσι ώστε οι ελληνικές τράπεζες να μην ξεμείνουν από χρήματα, τονίζοντας μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και στρατιωτικά αεροπλάνα.

Τον Ιούνιο του 2011 η Ελλάδα είχε μείνει κυριολεκτικά χωρίς μετρητά, καθώς οι Έλληνες είχαν αντιδράσει στην απειλή της τρόικας να παγώσει την πληρωμή της τότε δόσης των 12 δισ. ευρώ, με μαζικές αποσύρσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αξία των χαρτονομισμάτων σε κυκλοφορία στην Ελλάδα διπλασιάστηκε από  19 δισ. ευρώ το 2009 σε  40 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2011. Μέχρι το καλοκαίρι του 2012 το συνολικό ποσό έφτανε τα 48 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ είχαν έρθει μέσω μυστικών αερομεταφορών υπογραμμίζει η Daily Mail.

Συνήθως, οι ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν μετρητά σε αξία κυκλοφορία μεταξύ 4% και 7 % του ΑΕΠ. Το 2009 στην Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8,2 %. Μέχρι το 2012 είχε τριπλασιαστεί σε 24,8%!

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από το Βήμα

Δείτε επίσης