Η απίστευτη ατάκα Μόντι στην Μέρκελ: Ευρωομόλογα ή να συνεχίσουμε τα... γκολ;

"Θα πείτε ναι στα ευρωομόλογα ή να... συνεχίσουμε τα γκολ;" Το είπε ο Μόντι στην Μέρκελ Πέμπτη βράδυ στη σύνοδο Κορυφής και ενώ η Ιταλία κέρδιζε την Γερμανία με 2-0! Όπως λέγεται, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, ο Μόντι άρχισε να ασκεί αιφνιδιαστικά «βέτο» στα σχέδια της Μέρκελ.

«Πού πας;» φέρεται να είπε ο Ιταλός ηγέτης στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι όταν ο τελευταίος σηκώθηκε με στόχο να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για το αναπτυξιακό πακέτο των 120 δισ. ευρώ στο οποίο είχαν καταλήξει νωρίτερα οι 27, ένα πακέτο ωστόσο που δεν συμπεριλάμβανε μέτρα για τον κατευνασμό της κρίσης δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, σύμφωνα με την «El Pais» που επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο Μόντι απείλησε ακόμα και με παραίτηση ώστε να πιέσει τη Μέρκελ. Επίσης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει «πράσινο φως» σε κανένα πακέτο ανάπτυξης εάν προηγουμένως δεν συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας.

Τέλος, δεδομένου ότι την ίδια ώρα διεξαγόταν και ο αγώνας Ιταλίας-Γερμανίας, ο Μόντι λέγεται πως κάλεσε το Βερολίνο να επιλέξει: «Ευρωομόλογα ή να συνεχίσουμε τα γκολ;».

Βλέποντας την Ιταλία να αντεπιτίθεται, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι έσπευσε να συνταχθεί στο πλευρό του Μόντι, ενώ την ίδια ώρα ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ επικροτούσε ανοιχτά την «ανταρσία» των Νοτίων. Αιφνιδιασμένος, ο ευρωπαϊκός Βορράς αντέδρασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σκληρή μάχη έως τις... 05.20 το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης