Αυτοκίνητο - θηρίο από ελληνικά μυαλά

Με τελική ταχύτητα 300 χλμ/,ωρα και δυνατότητα να σκαρφαλώνει... βουνά Έλληνες έφτιαξαν - σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής" ένα απίστευτο αυτοκίνητο: Το πολύ σε τρεις μήνες η ομάδα που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου -για την ώρα ονομάζεται «Korres Project 4», από το όνομα του δημιουργού του-

Η βασική καινοτομία του αυτοκινήτου είναι η ανάρτηση, που δεν επιτρέπει στους τροχούς να σηκωθούν από το έδαφος. Ετσι το αυτοκίνητο σκαρφαλώνει απίστευτα εμπόδια και δεν το καταλαβαίνεις. Επίσης, το ειδικό σασμάν του αυτοκινήτου δίνει τη δυνατότητα για διαφορετικούς τρόπους οδήγησης σε εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα.

Ετσι ώστε να υπάρχει η επιλογή για γρήγορη οδήγηση, και με τα ίδια λάστιχα για τρομερό σκαρφάλωμα σε σκαλιά ή ακόμα και κερκίδες. Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο 1.600 κιλά, με τελική ταχύτητα γύρω στα 300 χιλ. και επιτάχυνση 0-100 σε περίπου 3,8 δεύτερα. «Το αυτοκίνητο είναι θηρίο, αλλά η αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας είναι μοναδική» λένε οι δημιουργοί του!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης