Τι δηλώνουν οι «πιστολέρο» της Μανωλάδας – Δένδιας: Δε θα απελαθούν τα θύματα

Δενδιας, απελαση, θυματα, δραστες, Μανωλαδα,

Σε άμυνα δήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οτι βρίσκονταν οι τρεις επιστάτες που κατηγορούνται οτι πυροβόλησαν τους αλλοδαπούς εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας - κατά την απολογία τους – υποστηρίζοντας ότι δέχτηκαν επίθεση με αυτοσχέδια ρόπαλα. 

Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 37χρονο και έναν 39χρονο οι οποίοι πυροβόλησαν περίπου 200 αλλοδαπούς εργάτες την Τετάρτη, όταν οι τελευταίοι ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - από την πλευρά των κατηγορούμενων - κατέθεσαν οτι τους χρωστούσαν μόνο 15 μεροκάματα και οι μετανάστες εξαγριώθηκαν όταν έμαθαν πως θα τους αντικαθιστούσαν, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη δουλεία τους. Επίσης, ο ένας από τους τρεις υποστηρίζει ότι δεν εργάζεται στην έκταση, απλά έτυχε να βρέθηκε στο περιστατικό.

Ο ιδιοκτήτης της έκτασης, ισχυρίσθηκε από την πλευρά του ότι δεν είχε καμία ευθύνη για την επίθεση καθώς τη διαχείριση της έκτασης είχε ένας από τους τρεις δράστες.

Σημειώνεται ότι ένας από τους τρεις κατηγορούμενος, ο 21χρονος, έχει βεβαρημένο παρελθόν ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας καθώς τον Αύγουστο 2012 με άλλα δύο άτομα είχαν αρπάξει έναν Αιγύπτιο εργάτη και τον έσυραν με το αυτοκίνητο στους δρόμους του χωριού. 

Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, αλλά η δίκη του δεν έχει γίνει ακόμα.

Ο Νίκος Δένδιας έφθασε στη Βάρδα Ηλείας λίγο μετά τις 8:00 το πρωί και επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίον 200 μεταναστών. Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Βάρδας Ηλείας, υπό την προεδρία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Νίκος Δένδιας αναχώρησε, με προορισμό καταυλισμό αλλοδαπών εργατών.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε καταυλισμό στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και στη συνέχεια το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύονται οι  τρεις τραυματίες αλλοδαποί εργάτες.

Όπως τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε, «διαβεβαίωσα τους τραυματίες, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να τους απελάσει». Προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας ενημερώθηκε από τους γιατρούς, τόσο για τα τραύματα που φέρουν οι μετανάστες, όσο και για την πορεία της υγείας τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης

  • Αγρινιο, φονος, μαθητης, μητερα,
  • μανωλαδα, ανακριτρια, αμαλιαδα, κατηγορουμενοι,
  • Δενδιας, απελαση, θυματα, δραστες, Μανωλαδα,