Ο γηραιότερος Ολυμπιονίκης της Μ. Βρετανίας έγινε 100 ετών

Τα 100 του χρόνια συμπλήρωσε ο Μπιλ Λούκας, ο μεγαλύτερος εν ζωή Βρετανός Ολυμπιονίκης.

Το μακρινό 1948, ο Λούκας συμμετείχε στον αγώνισμα των 5.000 μέτρων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λίγα χρόνια αφότου υπηρέτησε ως πιλότος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το γεγονός ότι είχε αναγκαστεί να διακόψει την ενασχόληση του με τον αθλητισμό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χάνοντας ενδεχομένως την ευκαιρία για καλύτερες επιδόσεις, είναι κάτι που δεν φαίνεται να έχει συγχωρήσει στον Αδόλφο Χίτλερ, όπως εξήγησε ο ίδιος την Κυριακή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε προς τιμήν του ο αθλητικός σύλλογος Belgrave Harriers, στο Ουίμπλεντον, στο δυτικό Λονδίνο.

Αν και είναι μέλος του σωματείου εδώ και 81 χρόνια, ο Λούκας παραδέχθηκε πως το μυστικό της μακροζωίας του, είναι μία… όχι και τόσο «αθλητική» συνήθεια: ένα ποτήρι ουίσκι κάθε βράδυ, αλλά και ένα ποτήρι κρασί η sherry κάποιες ημέρες, πριν από το μεσημεριανό.

Όσο για την εδώ και 28 χρόνια σύντροφό του, Σίνα, δήλωσε από την πλευρά της πολύ περήφανη για τον σύζυγό της, προσθέτοντας ότι τον αγαπάει βαθιά, καθώς και ότι έχουν μια υπέροχη κοινή ζωή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης